2022-07-18
最近女朋友成日喺度话想食酸辣粉,为咗塞住佢把口,我就特登揾咗呢间同佢一齐食。≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣只不过我同佢都食唔到好辣,所以就冇嗌到水煮鱼𠮶啲,嗌咗其他嘢食。我哋嗌咗咕噜肉,口水鸡,两碗酸辣粉。本身对于呢一间嘅咕噜肉嘅期望唔系太高,因为佢主要食麻辣嘢。但呢度嘅咕噜肉几好食,好脆,几有惊喜。呢度有样好嘅嘢系有得拣辣度,口水鸡同酸辣粉我哋都嗌咗小辣,连唔系好食到辣嘅我哋都接受到。口水鸡嘅份量都唔少,同埋肉质都嫩滑,几抵食。佢哋嘅酸辣粉好好食,真系做到又酸又辣,好正。绝对唔系好似出面𠮶啲酸辣粉咁得个辣字,淡茂茂咁样。个碗虽然好大,但份量唔算好多。如果可以再多返少少咁就好喇。而水果茶真系几足料,又清爽,夏天饮真系一流。≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣如果下次女朋友再话想食酸辣粉嘅时候,我都会想再带佢嚟呢度食。
我哋嗌咗咕噜肉,口水鸡,两碗酸辣粉。
而水果茶真系几足料,又清爽,夏天饮真系一流。