2024-07-24
{囍囍川菜烤鱼 - $414}有时睇返啲旧post 发现本麻甩都几钟意食川菜,除咗因为重口味带嚟嘅刺激感,仲系因为佢地都大大份一定够饱!今日又几friend 子一齐食烤鱼!睇到间舖头原来系下昼五点开工,会开到凌晨五点,川菜都可以食到凌晨四点,系真正嘅夜缤纷!♦️ 香辣烤鲈鱼其实一入间店就知道呢间嘢唔错,味道系呃唔到人嘅,惹味嘅烤鱼味一嘢已经全日本麻甩嘅鼻!呢度有几款鱼拣,我哋就拣咗中价位嘅海鲈鱼!肉质系结实,但系唔会柴!当然仲有唔同嘅辣度讲啦,不过对于我黎讲大辣是必须的!真心令人回味穷!♦️豉椒炒花甲食嘢未嘅川菜,当然系一不离二,呢个豉椒炒花甲都系相当足料,花甲嘅份量唔少,继续都系惹味,豉椒嘅香味竟然就算我哋食住重口味嘅烤鱼都能够独立绽放!最紧要系唔会炒到啲花甲肉甩晒出嚟,熟度刚刚好!正!♦️青椒皮蛋食食吓我哋见到隔黎枱叫咗一碟皮蛋,外貌超级吸引,晶莹剔透嘅蛋白,加埋去糖心嘅蛋黄,实在令人无法忍手,我哋两个麻甩叫足两碟,酸酸辣辣,真系差啲令我地叫多一碟😂美味程度:😋😋😋😋😋环境指数:🎇🎇🎇🎇番食机会:🦍🦍🦍🦍📍 #囍囍川菜烤鱼烧烤 (旺角)旺角砵兰街180号地下A号舖
♦️ 香辣烤鲈鱼
♦️豉椒炒花甲
♦️青椒皮蛋
美味程度:😋😋😋😋😋
环境指数:🎇🎇🎇🎇
番食机会:🦍🦍🦍🦍
📍 #囍囍川菜烤鱼烧烤 (旺角)
旺角砵兰街180号地下A号舖