2018-01-12
香港人出名钟意食日本野,见到一间又一间日本料理过江龙黎香港开分店就知道!但有时唔想排队同食咁贵,其实都有大把本地制作既日本料理水准唔差,今日就同大家推介诚意小店旭川。环境:话明系小店,座位一定会迫d,但唔介意上楼上阁楼既位会宽阔少少,一样有电视睇。服务:呢度有个侍应姐姐好过瘾,以前觉得佢系人地食到三分一就俾定甜品人地想催人食快d唔系咁好,但习惯左就觉得佢讲野直肠直肚好搞笑,其实都系地道既感觉。卫生:卫生情况都还可以,就系既阁楼密不透风但都唔会积尘,系睇落残旧d。味道:寿司饭方面,介推粒粒鱼生饭,鱼生多到舖满晒d饭,每次食到暖底都仲有净鱼生,而且鱼生一d都唔乎,多款又新鲜,唔食鱼生可以试三文鱼酱油渍饭,唔系以为得三文鱼会好dry,三文鱼份量多同埋有玉子,一定满足!寿司方面推介火炙原粒带子寿司同鳗鱼寿司,绝对唔同连锁寿司店薄薄一块咁,食完成口油既肥呀,另外个火炙三文鱼腩寿司都几特别,上面一堆配料,食落口感又几夹㖞!抵食:老实讲午餐系抵食过晚餐,但就算系晚餐,但呢个价钱有呢个质素,完全系唔输俾d过江龙呀!