2010-02-01
蘑菇汤:曾经试过在其他地方饮过好难饮的蘑菇汤后,对蘑菇汤都不感兴趣,但无奈当日在3款汤(洋蒽、南瓜、蘑菇)选择中,其余2款是我不喜欢食物,所以就选了蘑菇汤,汤一到,见到每一汤上都划上图案,仲要系唔同款,已经好意外,试埋个汤,味道一流,汤嘅浠结度适中,仲有好香嘅蘑菇味充满在口中,就系咁…..我又开始钟意饮蘑菇汤。牛柳牛肝菌汁:个汁好特别,与牛柳好夹,唔似一般的黑椒汁,牛柳煮到刚好,咬落去好有肉汁味道,不自禁地密密食,食完一件都唔系好够喉!至于个配菜薯蓉,加埋芝士一齐焗,好好味!第一次食到咁美味嘅焗薯。家乡田螺批:一来到看到个批焗得好靓,但d汁嘅颜色就…….挥刀一切,个批d汁同埋d田螺都涌出嚟,好足料,但唔知系咪自己唔系好识切,搅到个批好样衰,d田螺同批入面的酱汁都涌晒出嚟,但都尽管一试,好有惊喜,出奇的超好味,个批松脆唔油腻,d螺好鲜味,加埋个酱汁,简直无得顶!反转苹果批:好香果味,苹果唔会酸,果肉软滑,批边好香又有少少甜,超好味!正!正!正 !白朗峰:好滑,入口即溶,与蛋汁一起入口,简直系绝配。我仲试咗好多其他食品(主菜:法国鸭腿、香草羊架、焗海鲜酥、锡纸三文鱼;甜品:千层蛋糕、皇帝批
白朗峰:好滑,入口即溶,与蛋汁一起入口,简直系绝配。
我仲试咗好多其他食品(主菜:法国鸭腿、香草羊架、焗海鲜酥、锡纸三文鱼;甜品:千层蛋糕、皇帝批、焦糖炖蛋),样样都好出色,好美味,实在太多,讲唔晒,总之食后都好怀念果种美味!
与老板娘闲聊时,发现原来厨师整d酱汁系每朝自己淆制,自己用手打蛋白做甜品,包保全部食物都是日日新鲜制成,呢位法国厨师对食物系好有要求,样样都亲自料理。吃完此餐,令我最深刻的是除咗主菜同甜品,连配菜(薯蓉) 都花心思做到咁好,一念起就好想食,真系好食到不得了,真系好开心可以食到呢个厨师整嘅食物。值得一去再去~