2022-04-19 3358 浏览
圣诞复活节假期每个人都去离岛,我哋就嚟过反向,喺复活节期间去咗中环食午餐,出奇地冇乜人。餐厅位置位于地牢,本身有个唔系咁好嘅感觉,因为喺地牢嘅餐厅通常都唔好食。不过今次打破咗我呢个观感。首先值得一赞嘅系呢度嘅服务非常之贴心,每个staff都好attentive,多谢佢哋为我哋呢个午餐带嚟咁好嘅service!另外,呢度嘅嘢食亦都非常之超水准。啱啱坐低已经送上sourdough and baguette,虽然唔系佢哋整,只系order返嚟,但系亦都非常之好食!sourdough外脆内chewy,有sour taste 足证佢ferment得够时间,唔系一般商业式嘅扮sourdough。一间餐厅好唔好,其实睇佢嘅bread basket就已经略知一二,而呢一次出色嘅bread basket就为我哋嘅午餐开始完美嘅序幕。Appetizer - steak tartare,牛肉新鲜,而调味亦都唔会太过分,唔会盖过咗牛肉本身嘅味道。而佢附上pesto sourdough亦非常香口。主菜我食咗lamb chop,非常之香口亦唔会太膻。而佢嘅配菜绿豆同埋薯蓉真系好出色,冇谂过呢两个配角可以咁好食。绿

主菜我食咗lamb chop,非常之香口亦唔会太膻。而佢嘅配菜绿豆同埋薯蓉真系好出色,冇谂过呢两个配角可以咁好食。绿豆非常之鲜嫩,以薯蓉加上香草亦非常清新。

同行有人食咗呢度嘅牛扒,非常之惊为天人咁好食,下次你一定要试吓!

甜品就稍为逊色,亚洲人始终唔系好钟意食太甜嘅甜品,可能会稍微扣分。other than that, everything is just on point!
2022-04-18