2020-04-22
夜晚约咗朋友,所以下午茶时间就去咗北角周围行下先。原来行完谂住揾间Cafe下食少少嘢,但好多间都full哂😣喺揾紧嘅途中就俾我见到哩间福元汤圆😆其实本身就好钟意食汤圆,见到铺头入面冇咩人所以就一于坐低试下啦🤣其实佢都几多选择,有甜品/糖水/凉粉/西米露/鸳鸯甜品等等,但第一次嚟就决定试个基本啲嘅,所以就叫咗碗黑芝麻汤圆🤓• • • • •🧚🏻♀️黑芝麻汤圆🧚🏻 [$26]一放低个碗已经闻到好香姜味🤩第一啖就试咗佢嘅糖姜水先,饮落好有姜嘅辣味😈一碗有五粒,而佢嘅汤圆望落会透到少少黑芝麻馅料嘅色出嚟就知道佢嘅皮够薄,而且每一粒都好大粒,饱满到好似就嚟爆开咁😝咬落外皮烟韧软糯,而且黑芝麻馅料真系好多,一咬就涌哂出嚟,好流心,仲要黑芝麻味好浓郁😍真心好好食,绝对推荐大家嚟试下👍🏻• • • • •总括嚟讲觉得好正😻钟意食汤圆嘅话极推荐大家嚟哩间试下👻佢铺仔细细,估唔到啲汤圆系咁高质🥰食嘅途中仲不断见到有人入嚟叫外卖,系真系冇停过!就咁已经知道哩间真系好多人都钟意食🤪下次会再嚟试埋佢嘅花生汤圆同其他甜品😋• • • • •📝餐牌:
🧚🏻♀️黑芝麻汤圆🧚🏻 [$26]
黑芝麻汤圆