餐厅: 麵賜園
资讯:

2022-09-28 80 浏览
为食猫前排行过女人街,发觉疫情之后,条街开咗好多新嘅特色餐厅,全部都好似好正咁于是我就决心要试匀晒佢😂今次为食猫去试嘅系《面赐园》🍜环境为食猫首先系比餐厅个装修吸引咗🤩佢出面挂上咗个好sharp嘅霓虹灯,绝对唔似卖面,似系cafe之类🙊但原来真系卖面,同埋卖d好精致嘅手工饮品食物《面赐园》除咗有面食之外,重有好多得意嘅炸物,同埋啱啱为食猫提及嘅手工饮品🥤素苏格兰炸蛋 (跟餐$45)+ 牛油果虾多士 (跟餐 $40)为食猫想先介绍呢2款小食因为比起面,呢2个更为出色,更啱我胃口👍🏾原来炸蛋🥚转用流心蛋同埋芋头嚟整,系会更加好食‼️‼️如果我唔系怕肥,我真系会再encore。至于个多士都炸得好松脆,估唔到3样嘢夹埋又几好食wor💖铁三角蚝鲍蟹海鲜汤面 ($118)+ 补一补海鲜汤面 ($98)为食猫无谂过食面都可以食得咁豪😂呢2个面嘅汤底唔算太浓,但味精唔多加埋唔同嘅海鲜配料,例如:花胶、鲍鱼同蚝,真系好唔错🤤另外,个面底除咗拉面之外,重可以自由搭配其他面,真系够晒贴心❤️黑猪小姐 (跟餐$30)+ 红豆泡沫 (跟餐$30)食完面,梗系要再饮埋个好靓嘅手工调配饮品,咁至够满足啦😆系《面赐园》食面
于是我就决心要试匀晒佢😂

牛油果虾多士

至于个多士都炸得好松脆,估唔到3样嘢夹埋又几好食wor💖

铁三角蚝鲍蟹海鲜汤面
补一补海鲜汤面

黑猪小姐 (跟餐$30)+ 红豆泡沫 (跟餐$30)

食完面,梗系要再饮埋个好靓嘅手工调配饮品,咁至够满足啦😆

系《面赐园》食面真系有另一番感受。再听埋餐厅播嘅mirror、collar歌,确实系零舍不同
素苏格兰炸蛋
牛油果虾多士