2019-07-31
屋企人提议食呢间做晚餐,下昼四点嘅时候已经见到餐厅外面有人等紧, 所以未够六点钟,我哋又去排队喇 。大致上都要排六七张枱 ,等咗15分钟左右都入到去, 好彩。宇治抹茶冻饮窿窿嘅抹茶味道 ,稍带苦味,我自己偏好较重奶味嘅抹茶牛奶。珍珠奶茶少冰微糖我欣赏这个珍珠奶茶, 茶味同奶调配得 做得好平衡 ,做到茶香细滑嘅效果。 微糖的糖粉对于我嚟讲系啱啱好。珍珠系偏小的, 占咗全杯五份之二嘅份量, 而且弹牙有口感。金沙芋泥丸香脆嘅芋泥搓成球,中间包住咸蛋奶黄馅。芋泥嘅味唔算好强, 中间嘅馅就做得几香有咸蛋黄味 ,又唔会太甜, 食得过。慢煮猪手这个是超淋嘅猪手😋, 基本上已经煮到皮、肉、骨分离。 口感方面冇得弹 而且好入味 。这个猪手嘅香料味比较重,会食到好浓烈嘅花椒八角味, 如果唔喜好花椒八角嘅朋友就要留意不要叫。牛骨浓汤牛肉面清汤牛肉面, 有三大块牛肉, 分量系足够嘅 。汤底稍嫌唔够味, 应该红烧牛肉面会比较好食啲。
宇治抹茶冻饮
窿窿嘅抹茶味道 ,稍带苦味,我自己偏好较重奶味嘅抹茶牛奶。
珍珠奶茶少冰微糖
珍珠系偏小的, 占咗全杯五份之二嘅份量, 而且弹牙有口感。
金沙芋泥丸
慢煮猪手