築間酸菜魚

今日同朋友行铜锣湾𠮶阵发现呢间舖头招牌超colorful劲抢眼好粉好光原来系黎自台湾嘅酸菜鱼😍店内都有几格漫画装修好特别店长服务态度好好间中都会check 下的地台/隔离台啲野ok唔ok我哋就嗌咗一个酸菜鱼酸菜鱼有3个size可拣Lunch一个人食都冇问题我哋两个人叫咗一个二至三人份量 再加木耳 腐皮 同埋冻豆腐 再加个白饭 食酸菜鱼一定要配白饭 因为捞饭好正🤤 但原来酸菜鱼入面本身都有少少粉面酸菜鱼嚟到真系好开心因为真系够大份量同埋超多配料调味!仲有炸过嘅蒜蓉同埋白芝麻啲配料铺晒系面颜色鲜明好突出好靓其实食开酸菜鱼就咁睇图已知啲鱼好滑口 鱼片嘅数量都好多 配料又系多种类 呢度冇自选麻度同辣度但绝对唔系问题因为default嘅味已经好好食!汤底酸辣度配搭得好好 酸唔会盖过辣 佢个辣度又接受得到(我食辣真系好一般般) 唔会辣到令人越食越辛苦个人觉得调到好岩港人口味铁汉小酥肉即叫即炸 香口够脆加埋椒麻调味好惹味仲点左士多啤梨奶冻其貌不扬口感又滑又creamy!喺铜锣湾咁方便嘅位置 加埋呢个价钱 性价比极高想食酸菜鱼绝对会回访
原来系黎自台湾嘅酸菜鱼😍

铁汉小酥肉即叫即炸 香口够脆
加埋椒麻调味好惹味

仲点左士多啤梨奶冻
其貌不扬
口感又滑又creamy!

喺铜锣湾咁方便嘅位置 加埋呢个价钱
性价比极高