餐厅: 渝薌烤魚
资讯:

2021-07-03 1206 浏览
经常食烤鱼嘅我又去试唔同餐厅嘅烤鱼,今次就试位于九龙城嘅渝芗烤鱼🤩 一见到古色古香嘅餐厅门口就知冇去错,餐厅有两层,上层环境宽敞,坐得舒服☺️第一次黎老板推荐食中小辣嘅香麻辣烤鱼🤣特别推荐拣钳鱼,比较少骨,同啖啖肉。一条全条大已经够晒三、四个人食👍🏻 佢地嘅麻辣汤用黎煮任何嘢都好入味,特别系豆卜同薯粉😛 最值得一提系佢地加汤系加鱼汤,所以煮极都仲系重鱼味🌶香麻辣烤鱼(全条大钳鱼)$358新鲜白鳝串 $49全餐晚餐最推介系白鳝串,白鳝外皮烧到好香脆,但鱼肉唔会烧到干争争,加埋孜然粉做调味,正😋🍆原条烧茄子 $49佢地嘅茄子偏湿润,如果食惯干身同重孜然粉、七味粉嘅烧茄子,渝芗烤鱼嘅烧茄子就未必岩你了整体黎讲,成餐饭坐得舒服,用餐时间冇限制,岩晒同朋友、同事happy Friday黎呢度一路食烤鱼,一路吹下水👍🏻 听人讲佢地嘅鱼汤米线好出名,有机会会再黎一试😍

最值得一提系佢地加汤系加鱼汤,所以煮极都仲系重鱼味

🌶香麻辣烤鱼(全条大钳鱼)$358

新鲜白鳝串 $49