2020-03-27
今日咁啱又去到荃湾开会, 同事介绍去如心广场个边试一间好抵食嘅川菜. 咁试新野我就一定好乐意嘅, 二话不说两条友👬就去咗呢间十二味新派川菜.叫得新派果然有D科技野, 落ORDER同现时好多新式餐厅一样都系扫QR CODE落单, 整体易用嘅唔麻烦. 有样野不得不提, 我地落完柯打都冇3分钟D菜就上台, 对于时间就系金钱💰嘅香港人黎讲, 呢样真系值得一赞.除咗LUNCH有SET提供之外, 佢地都有好多餐前小食可以ORDER. 唔怪得我同事话抵食, 呢度D前菜都系三四十蚊有交易, 重点系大大份, 我地就叫咗皮蛋同青瓜, 味道好OK, 皮蛋够香亦唔会太辣, 青瓜同出面食开的比较系正常野, 但份量多, 当菜食一流.LUNCH SET呢亦都包咗少少前菜, 有野饮. 我地就叫咗口水鸡同回锅肉. 口水鸡🐔够滑, 味道好, 回锅肉卖相虽然一般但味道亦非常唔错. 老老实实以咁嘅价钱黎讲, 呢间野真系抵食性价比一流. 大家如果黎开呢边真系值得一试.