2022-09-13
亚女知我钟意食海鲜,最近发现呢间新开嘅生猛海鲜任食放题,于是第一时间带我食好西海鲜每日不同,应该视乎货源;用餐时间分90及120分钟,有3款套餐,收费视乎入场时段店里尽头就喺活海鲜区,有三层鱼缸放满生猛游水海鲜,而且水质清澈,仲会不停添加,确保货源充足是晚就有蛏子、沙白、花螺、大连鲍鱼、濑尿虾及草虾;食客可以将捞起的海鲜放入冰桶内冷晕后才放入锅里煮就无咁残忍;当晚最欣赏嘅就喺手掌咁大只鲍鱼,非常弹牙,其次喺成枝汽水咁长嘅濑尿虾,肉质柔软鲜甜汤底拣咗蕃茄罗宋汤及传统鲣鱼清汤;蕃茄罗宋汤味道酸甜浓郁配肉类最啱,而且干水时喺添加汤而不是清水,所以汤底保持浓郁不会越滚越淡;鲣鱼清汤就用豆腐及昆布熬煮而成配海鲜就最夹,不会抢咗海鲜的味道仲可以喺自选食物区拣选蔬菜、丸类及其他火锅配料生蚝亦喺我嘅至爱,只有上忍之卷套餐可以任食法国生蚝,知我者亚女也,法国生蚝肉质柔滑,海水味不重,非常甜美套餐亦包括有特选牛板腱、特选牛舌、美国牛小排及日本国产和牛任食,120分钟真心食到饱,单喺食海鲜已经足够,如果唔喺太好生蚝的话,其实中忍之卷套餐都足够三文鱼刺身温度够冻,肉质柔嫩鲜甜仲叫咗杂锦天妇罗,即叫即炸,有带子
仲可以喺自选食物区拣选蔬菜、丸类及其他火锅配料
三文鱼刺身温度够冻,肉质柔嫩鲜甜
仲叫咗杂锦天妇罗,即叫即炸,有带子、大虾、冬菇、茄子、南瓜及蕃薯,炸浆唔厚所以入口唔觉油腻
钟意餐厅供应樽装汽水,特别够气
仲有甜品,但实在太饱,无试到,下次一定留肚试吓