2024-08-17
今日第一次嚟到位于天后嘅「天空虎啸」呢间蒸气海鲜火锅店☺️,餐厅嘅装潢十分有海洋风味😜!站喺店门口,就可以感到一股浓厚嘅海洋氛围!餐厅环境干净整齐,光线明亮,心情都开朗起来😎。平时晚餐我都会拣啲简单嘅食物,但今日我决定试吓佢哋嘅蒸气海鲜火锅,特别系佢哋嘅真阿拉斯加长脚蟹海鲜蒸气刺身套餐$888,真系超满足!首先系呢个真阿拉斯加长脚蟹海鲜蒸气刺身套餐有✅ 墨鱼滑 虾滑然后试吓呢个墨鱼滑同虾滑,口感弹牙,味道鲜美,蒸完之后更加突出咗海鲜嘅鲜味,真系好滋味。✅ 苏格兰刺身带子(海草配西京面豉)跟住就系呢个苏格兰刺身带子,配上海草同西京面豉,带子鲜甜嫩滑,海草同面豉令味道更加丰富,真系一试难忘。✅ 阿拉斯加长脚蟹(每2位半只)然后再嚟一份阿拉斯加长脚蟹,呢个系每2位半只嘅份量,质鲜甜多汁,肉质鲜甜,蒸完之后保持咗原有嘅鲜味,更加突出咗蟹嘅鲜味,真系超正👍。✅ 鲜北海道北寄贝再试吓呢个鲜北海道北寄贝,鲜甜多汁,口感爽脆,真系好正。
首先系呢个真阿拉斯加长脚蟹海鲜蒸气刺身套餐有
✅ 墨鱼滑 虾滑
✅ 苏格兰刺身带子(海草配西京面豉)
✅ 阿拉斯加长脚蟹(每2位半只)
✅ 鲜北海道北寄贝
再试吓呢个鲜北海道北寄贝,鲜甜多汁,口感爽脆,真系好正。