2018-09-12 68 浏览
第一次望到海报上嘅海鲜锅,已经好想过来,终于约到朋友陪我一起过来试一试啦。呢间舖有两层,坐得几舒服。门口已见非常多选择。调料有四样,简简单单,食海鲜🈚️需太多调味料,够新鲜,就会好好味道。原来汤底咁特别,有粟米、甘荀、椰子、紫薯、菠菜。我拣了一个干荀,一个椰子,海鲜有10款,店家已经配好,听说象拔蚌好食,又加了两个。一人一个海鲜锅,望落去又健康又卫生。等候期间,食一个免费salad先。再望望menu,发觉海鲜都几多,有些担心食唔晒。海鲜到啦,真系好好好好好新鲜,同埋大只,可以感受下贵妃蚌有同👋差唔多大。店家仲好有心画一张图片,教你如何食海鲜,原来要讲究先后次序呀。跟足步骤,先落蚬类,好快可以食了,好清甜。接著,贵妃蚌,花甲,扇贝都一起煮啦。最后是大虾和蟹。食完海鲜再食肥牛,及其他配料。虾滑系新鲜虾打碎,非常足料。来感受下呢个蟹脚,好大只,比较大力先可以敲碎,啖啖肉,非常满足。其实食完全部嘢,要再加菜碎,食粥,但我哋已经太饱了。埋单500几,算几抵食~

一人一个海鲜锅,望落去又健康又卫生。

等候期间,食一个免费salad先。

再望望menu,发觉海鲜都几多,有些担心食唔晒。

食完海鲜再食肥牛,及其他配料。虾滑系新鲜虾打碎,非常足料。

2018-09-04
  • 象拔蚌