2023-03-29 214 浏览
6点几系将军澳海滨行完,睇吓附近有咩食,见到呢间西餐厅,入面灯光好柔和,趁未到繁忙时间,就入去试吓啦。职员好Nice,入到去好快安排我哋入座,好幸运我哋安排咗坐梳化嘅位置,梳化位好大,附近又有啲植物,成个气氛感觉都好好,餐厅播嘅英文歌全部都好啱听😁😁好快咁叫左精选二人餐,坐一阵倾左阵计,嘢食都陆续送上。甘荀忌廉汤及面包:汤好浓郁,仲食到有少少甘笋。面包好味,由其个酱,有少少麻酱再加蛋黄酱嘅味道。时日沙律🥗:超多配料,蕃茄,粟米,青瓜,红腰豆再混合黑醋,超有异国风情嘅味道法式生牛肉他他拌鹌鹑蛋及法式多士:个名超长😹😹,一啲都唔简单,食生牛肉食得多会好溜,但系佢入面加咗胡椒同葱,增强左个口感之余又入口好清新6点几系将军澳海滨行完,睇吓附近有咩食,见到呢间西餐厅,入面灯光好柔和,趁未到繁忙时间,就入去试吓啦。职员好Nice,入到去好快安排我哋入座,好幸运我哋安排咗坐梳化嘅位置,梳化位好大,附近又有啲植物,成个气氛感觉都好好,餐厅播嘅英文歌全部都好啱听😁😁好快咁叫左精选二人餐,坐一阵倾左阵计,嘢食都陆续送上。甘荀忌廉汤及面包:汤好浓郁,仲食到有少少甘笋。面包好味,由其个酱,有少少麻酱再加蛋黄酱

法式生牛肉他他拌鹌鹑蛋及法式多士:

法式生牛肉他他拌鹌鹑蛋及法式多士:

生蚝set 加一杯白酒(另叫)$98:
因为觉得好抵,所以就叫咗一set。有三只生蚝,男朋友食两只,我食一只,啱啱好😁唔会太咸,有少少海水味,好容易入口,除咗茄汁同埋柠檬,佢仲配咗一个醋,好传统嘅我哋净系落咗柠檬同茄汁,好新鲜同好鲜味。

墨鱼汁鲜带子海虾扁意粉🍝:
上枱嘅时候出晒烟,热腾腾。有2粒带子,3只虾虾,墨鱼汁意粉真系好黑😂,但佢唔系得个黑字,每条意粉都劲挂汁,好入味。
带子每边都烧得啱啱好,🦐好实肉,好赵口。

炭烧澳洲肉眼牛扒配波士顿龙虾尾:
牛扒好适合钟意重味嘅人,肉好林~唔会咬唔到。龙虾尾已经起咗肉,仲有蒜蓉龙虾汁淋起面,半
伴碟有少少椰菜花,仲有一挞甘笋忌廉酱好creamy,仲有烤蒜头。

职员话佢哋好多人叫鸳鸯,不过晚上唔想奶茶~所以叫咗伪鸳鸯。😏😏朱古力底/Tiramisu底配上咖啡冰。我就拣咗Tiramisu底,然后整杯饮品都好似食紧甜品咁~好特别 值得推介!

夜晚出边停车场有灯饰,令到整个感觉都好浪漫,推荐大家系将军澳的话,可以嚟呢间餐厅,享受吓丰盛嘅晚餐同舒适嘅环境。

伪鸳鸯
生蚝加白酒set