2024-05-01 288 浏览
今次我哋嚟到由日本开到嚟香港嘅甘味处镰仓食过超丰富日式下午茶!一出铜锣湾地铁站希慎广场出口就可以见到呢间充满日式布置嘅甜品店。我哋叫咗镰仓蕨饼、特色饮品同埋日本直送天然纯水制成之刨冰!❇️镰仓原味蕨饼❇️充满浓郁满满的黄豆粉铺满系烟烟韧韧入口即溶嘅半透明嘅蕨饼上边。每一啖都感觉到职人巧手嘅制作,系幸福嘅味道🥰 🍵绿茶味蕨饼🍵超浓又香的绿茶粉铺满在软糯弹牙蕨饼上面,每一啖都感觉上饮了一杯微甜浓郁而有咬口的抹茶。🍧宇治金时刨冰🍵宇治金时刨冰口感软绵,淋上高级西尾抹茶,每啖冰都有浓浓的、回甘的绿茶香,配有红豆及白玉,食落很满足!🍓草莓朱古力奶蕨饼饮料🍫草莓朱古力奶是微甜香口的味道,利用大量新鲜草莓制成,再加入镰仓蕨饼在底,饮落又有香香的士多啤梨味,又有有咬口镰仓蕨饼,满足!🍵浅川园抹茶蕨饼饮料🥤特选新潟铭茶,微微甘苦,配上微甜香滑嘅忌廉,底更有三大件镰仓蕨饼,饮落很有层次感,每啖都可以有齐3大享受🤩

我哋叫咗镰仓蕨饼、特色饮品同埋日本直送天然纯水制成之刨冰!

❇️镰仓原味蕨饼❇️

🍵绿茶味蕨饼🍵