2025-01-12
呢日跟朋友揾食入到元朗食一间好抵食嘅放题,行到附近见到大大个招牌都几易揾好难得呢度有常温嘅饮品攞,如果唔饮得冻饮嘅话都好贴心本身个放题$258,加埋一都唔驶三百蚊落到楼, 好抵食我哋就加咗190蚊做升级可以任叫生蚝,吞拿鱼刺身,蟹脚,甲罗烧etc 任食㖞唔系讲笑,劲开心😍😍 以后同人庆生就决定带黎食,一定开心😋首先头盘紧系食咗冻嘢先啦 生蚝同蟹脚都好新鲜 蟹脚几大条,吞拿鱼刺身系薄切,但 我反而觉得咁样几好,因为放题梗系要留肚食其他好嘢,唔使孤沽一味浪费quota明太子三文鱼反卷唔点豉柚会好啲,明太子都好够咸,呢啲卷建议一上台即刻食,如果放耐咗啲紫菜会被饭整林火炙寿司大推赤虾,三文鱼同黑松露鳗鱼,一上枱就闻到黑松露味好香第一次自助餐以外都有得食蟹脚,真系好开心❤️西京烧比目鱼,唔算多骨呢个又系升级先有嘅甲罗烧, 好香 一啲都唔腥,我之前其他地方食过都觉得啲蟹膏会有阵腥味但系呢度唔会,食到停唔到,后尾我哋仲自己嗌多咗啲鳕鱼干(yes有得另外嗌)因为佢本身得两块唔够装带子都有酱油烧同黄金烧(即沙律酱)两种食法,酱油烧感觉无咁邪恶忍唔住不停encore嘅三文鱼同吞拿鱼饮品除咗出边自己拎𠮶啲之
好难得呢度有常温嘅饮品攞,如果唔饮得冻饮嘅话都好贴心
本身个放题$258,加埋一都唔驶三百蚊落到楼, 好抵食
任食㖞唔系讲笑,劲开心😍😍
以后同人庆生就决定带黎食,一定开心😋
首先头盘紧系食咗冻嘢先啦
第一次自助餐以外都有得食蟹脚,真系好开心❤️
西京烧比目鱼,唔算多骨
忍唔住不停encore嘅三文鱼同吞拿鱼
饮品除咗出边自己拎𠮶啲之外,扫qr code仲可以无限叫清酒,梅酒,cocktail仲有泰茶, 劲惊喜,通常饮品无咁多花款,我觉得梅酒略嫌太酸,清酒就好甜,女仔都好易入口
总结呢间放题一定会encore,朋友好介绍
PS 佢仲有两格厕所 几干净,所以食蟹脚都可以即刻冲去洗手,几方便