2021-07-25
行开观塘海滨,见到呢间玻璃屋,同友人叫咗1个dinner set 再加1个main dish,非常满足😎😎-头盘 🥗烟三文鱼牛油果沙律🥗三文鱼同牛油果嘅份量非常充足,有大约半只牛油果咁多!配埋啲沙律醋酸酸地,非常开胃,为等阵做好准备😋😋-主菜 🐥原只焗春鸡🐥焗春鸡酱汁调得非常香,上枱时热气腾腾,非常吸引😍😍火候控制得非常好,一切开啲肉汁流晒出嚟,而且肉质非常嫩,同啲酱汁非常夹!🤩-主菜 🐟焗雪鱼柳配香茅椰子汁🥥焗雪鱼柳真系surprise到我!鱼柳十分香滑多汁,一啲都唔dry🐟香茅椰子汁令到个鱼香味更加突出☺️☺️而餐厅一啲都唔悭皮,鱼柳十分厚肉,好满足😆😆值得一提嘅系,随碟附上嘅薯饼都好好味,餐厅唔会因为佢系配菜而做得马虎🤓用豆角萝卜等制成,粒粒分明,好有咬口😚😚-饮品 🥤水果茶/橙汁🥤两款饮品饮落好清新,唔会有种死甜嘅感觉,价钱同其他餐厅相近,但味道更好🤓👍🏻
头盘 🥗烟三文鱼牛油果沙律🥗
主菜 🐥原只焗春鸡🐥