2022-09-04
'*•.¸♡ 𝗧𝗶𝗻 𝗛𝗮𝘂, 𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝟴 @double8hk_ ♡¸.•*'有冇人同我一樣對於所有流心乜乜乜都毫無抵抗力😩見到@double8hk_ 嘅招牌龍蝦湯流心牛角包🥐OMG!勁中我口味😍餐廳環境裝修好有格調,招牌霓虹燈好吸睛👀整體食物質素有驚喜✨ღ 招牌龍蝦湯流心牛角包 $𝟵𝟴相信大家一定食過牛角包,飲過龍蝦湯,但兩樣野加埋一齊又有無試過呢?呢款龍蝦湯流心牛角包係Double 8既招牌菜之一!係廚房一攞出黎已經聞到有好濃既牛油味,切落去時好鬆化同時亦爆出大量熱辣辣既龍蝦湯,牛角包配埋濃郁既龍蝦湯真係絕配!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 香煎三文魚柳配忌廉蘑菇汁 $𝟭𝟳𝟴Main course我哋今次就揀叫左煎三文魚,三文魚皮煎得十分脆,魚肉亦唔會好榎歰歰,另外配菜既薯蓉都好creamy好滑!配埋三文魚一流!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 百里香忌廉藍青口 $𝟭𝟰𝟴呢到嘅藍青口同出面個啲唔一樣,好厚肉,配上佢地調配嘅忌廉汁一齊食真係一流!叫呢味藍青口做前菜真係無揀錯!😋╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
可惜飲品方面有少少唔太啱我哋口味🤏🏻叫左自家調制嘅𝗗𝗲𝘃𝗶𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗴𝗮𝗿𝗶𝘁𝗮 (Vokda + Red wine + Lime),但味道有啲淡,帶有少少紅酒嘅酸味,個人麻麻⋯
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱/𝟭𝟬
𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝟴 @double8hk_
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_tinhau #BELLYwongs_causeway
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟲/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟮𝟴𝟬 pp
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 Mᴀʏʙᴇ 🙂