2021-04-05 614 浏览
因为见到有人post 过有一块好阔既面,好想去试,原来唔系每款拉面都有,要期间限定既泡系肉食兽拉面!叫咗一碗泡系肉食兽拉面,一碗黑蒜猪骨!先讲泡系肉食兽,先试汤底,超浓超甜既猪骨味,set 好系直面,除左左右两款叉烧,中间炒个堆猪肉好食!叉烧甜甜地,我钟意!直面系似一兰个一款面!令一碗系黑蒜油,只蛋冇乜特别,左右两款叉烧同食肉兽既一样,紫菜冇乜特别,真系有少少多余!汤底又系超级霹雳无敌劲浓!但黑蒜油唔够蒜香,叫左曲面,真心觉得有啲怪,自己唔系特别钟意,佢系似生面个一种!其实两个面都好食,但系对于我来讲呢就太浓,有少少油腻,d 汤浓到好似汁咁!建议俾少少醋,或者柠檬汁,就会中和返少少,男仔去食应该冇问题,我朋友就觉得好正!佢觉得叉烧同汤底都OK!所以口味嘅嘢,有啲个人!最后讲返服务,撞到个女似老板嘅人,超级细心咁同我介绍啲拉面,入到去员工都好友善!最后佢哋倒垃圾,比我偷睇到,啲垃圾里面有好多猪骨,系劲多猪骨,即刻觉得真材实料,即刻觉得好浓😂😂😂😂😂

叫咗一碗泡系肉食兽拉面,一碗黑蒜猪骨!