2021-12-28 273 浏览
好多拉面店都以汤拉面为主,但呢间「彩」就系专卖沾面,无汤拉面🍜!除咗西环有分店,元朗都有一间~沾面汁就得3款,款式配搭唔多,但会有啲「今日special面」。我哋去𠮶日除咗常规嘅小麦面同黑胡椒面,仲有红辣椒面同柚子面,见几特别就拣咗呢两款,但发现啲面系咩味都无🙊一开始以为系柚子本身淡味,但红辣椒都系一啲红辣椒味都无,有啲啲失望😢不过面质系几好,面条比一般嘅拉面粗啲啲,食落有啲韧度,唔太吸汤,但汤都几易沾上面👍🏻•🥢 虾味噌汤叉烧沾面配红辣椒面 $113虾味噌汤超级浓!做沾面好夹!浓得嚟又唔会太咸,一路食一路饮咗啲汤,都差唔多饮晒🙈 呢个叉烧沾面比最普通嘅沾面多两片叉烧,叉烧薄切,唔会嚡~•🥢 原味豚骨汤沾面配柚子面 $83原味豚骨汤相对原味比较普通,同样唔会太浓味,食完唔会好口渴👍🏼 每碗沾面都有一只完整溏心蛋,咬开系流心嘅糖心蛋黄橙红色嘅蛋黄好吸引😍蛋味都好浓郁~

🥢 虾味噌汤叉烧沾面配红辣椒面 $113
虾味噌汤叉烧沾面配红辣椒面