2022-12-11 240 浏览
🍪【#中环】○de▽ 鲷白汤らーめん💥超浓郁鱼汤拉面💥.🍪餐厅14个位,得我一个排队。店员见天气咁热,派咗盒小麦精俾我饮,又建议我去荫凉地方排队,非常友善。食咗15分钟下全间餐厅得返我同另一个人🤣。~~~~~~~~~~~~~🍽 鲷白汤拉面 $138(4/5)汤底以真鲷和数种贝类,熬制8小时而成,汤底极之浓厚😍,鱼味突出但稍咸😳。配上肉质绵密鱼肉碎,细细粒但保留到滑嫩口感😆。上碟闻到好香柚子味,但其实柚子酱系纯天然,味道淡,加咗入汤都冇咩特别🤔。汤底混合咗鲜洋葱,好彩唔算太腥😆。面条偏软身,挂汤能力不俗👍🏻。份量一般,好易食得晒。~~~~~~~~~~~~~🍪 整体嚟讲味道几特别😋,而且好足料,但汤底浓郁到有啲咸🫣。朋友话清汤唔错,第时有机会再试!~~~~~~~~~~~~~味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5环境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5💸消费 Spending:$138 /人 Person🔥推介度 Recommendation:4/5.📍 ○de▽ 鲷白汤らーめん@marudesan.hk.Follow me on instagram: hungrycookie15
🍪【#中环】○de▽ 鲷白汤らーめん
💥超浓郁鱼汤拉面💥
~~~~~~~~~~~~~
🍽 鲷白汤拉面 $138(4/5)

配上肉质绵密鱼肉碎,细细粒但保留到滑嫩口感😆。
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
环境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5