2022-09-01
油麻地地铁站超人气外卖店🫣menu:1️⃣ 一口盐酥鸡($22)估唔到呢款盐酥鸡表面晒咗啲辛辣粉,如果具体一啲形容,就系稍微有少许巴辣鸡粒嘅印记🤣 可能因为落雨,盐酥鸡喺纸袋里面焗左一段时间先食,所以入口当下外层唔算非常松脆☔️ 肥肉瘦肉三七比例,不过食嘅时候真系一粒接一粒,停唔到落黎🙊 2️⃣ 芋泥肉松三文治($32) 芋泥爱好者绝对不能错过💜 好难得见到一款健康嘅芋泥食品,点解话佢健康?因为呢款完!全!唔!甜!可以品尝到芋头纯粹嘅味道🫶🏻 而且食入口就非常湿润,唔会干到张住个嘴👍🏻 咸味当然系来自个层肉松,所以唔洗担心味道会过于单一😆3️⃣ 士林台式香酥蛋饼($42/ 四款)因为太贪心order咗四款配料,分别系拉丝芝士、火腿、粟米 & 培根🥓 如果唔系太肚饿嘅话,系火腿同培根之间拣一款肉馅都可以😌 火腿同培根被一层厚厚嘅芝士包裹住,而粟米就随机散落喺芝士当中🌽 出奇嘅系即使焗咗一段时间,手爪饼咬落去仍然非常酥脆,明显食得出一层层松化嘅感觉🌮4️⃣ 樽仔奶茶、咖啡、薏米水($15@1)呢一间嘅冻饮系成支放落雪柜雪藏,所以唔会有因为冰块而令到咖啡或者奶茶味道被冲淡嘅情况出现😆🙌🏻 奶茶 & 咖啡嘅奶味
2️⃣ 芋泥肉松三文治($32)
3️⃣ 士林台式香酥蛋饼($42/ 四款)
4️⃣ 樽仔奶茶、咖啡、薏米水($15@1)
呢一间嘅冻饮系成支放落雪柜雪藏,所以唔会有因为冰块而令到咖啡或者奶茶味道被冲淡嘅情况出现😆🙌🏻 奶茶 & 咖啡嘅奶味都好重,奶茶特别丝滑~ 而且甜度系微糖嘅程度,饮完好解渴☺️ 薏米即是浸泡喺水中一段时间咬落仍然好有口感👍🏻