2023-05-20
朋友约食饭,话有个大满贯餐,好夸张,坐喺位,肥牛、刺身、龙虾任食,好过自助餐。咁我就唔使谂,比佢拍板。指定动作攞嘢饮先,好多罐装同自家制饮品,睇睇吓,哗,樽装可乐同忌廉,马上加分。有几款小食,香甜松脆嘅酥炸合桃系餐厅自己制作,另外仲有凤爪、泡菜等等,味道都唔错。海鲜拼盘有刺身、鲍鱼、螺肉等,鲍鱼煮得爽口又够腍,调味甜甜地,好正。然后来了招牌麻辣鸡煲,连炉上,镬气十足,香气扑鼻,又香滑又惹味。跟住火锅要咗南瓜公仔蚬汤,出埸时嚟咗只Minion! 大家好惊喜举手疯狂影相。原来公仔系用南瓜同甘笋蓉煮成浓汤。我第一次用南瓜汤打边炉,原来几好味,加咗几次汤,个汤底依然好浓郁,果然真材实料!火锅配料方面,有原只波士顿龙虾、蚝、大虾、青口等。餐厅有鱼缸,龙虾超新鲜,又甜又爽,食得好痛快!碟牛肉都唔弱,有A4岩手县黑毛牛肩胛、A4日本黑毛和牛后腰肉、本地手切牛颈脊,每种都食得出独特的味道同质感,全部都牛香满满,一件不留!最后加少许不同的丸,都keep到水准。老板趁空跟我们倾了几句,提到可以每位加$20包厢,英超的话更营业至凌晨2点。呢餐盛宴有点贵,但打从心底十分满足。
呢餐盛宴有点贵,但打从心底十分满足。