2024-03-15 451 浏览
📍一期一会旺角中心第一座2楼SB01号铺营业时间12:00-00:00(啱晒深夜想食高质寿司🎏)小店以外卖形式为主 现场都有立食位置。铺头由师傅一人主理👨🏻‍🍳多年寿司经验令佢研发到好多独创嘅产品,净系酱油都有佢自家调制嘅海胆酱油同鱼肝酱油✨舖头名「一期一会」就系师傅嘅初心,希望以相对应嘅价钱将最好的全都俾食客❤️🍱迷你鹅肝丼 店舖新产品,迷你丼适合细食同想试多啲唔同嘢嘅人。鹅肝用火枪即烤🔥油份满满又香口🤤连平时唔食鹅肝嘅小编都觉得正,一啲都唔腥👍🏻加上丼饭系混合左酱油🧂可以调和返油腻嘅感觉。钟唔钟意食鹅肝都一定要试吓。🍣特上赤身寿司,拖罗寿司虽然赤身冇咁多油脂,但胜在鱼味最浓🔝师傅将三块赤身薄片卷制而成嘅寿司同样做到口感丰富结实。拖罗系小编最推介嘅寿司❤️‍🔥有图有真相,拖罗好新鲜脂肪比例肥美👀入口即溶鱼油香味浓郁😋 质素系呃唔到人,快啲自己试吓就知点解要推介!🍣蟹肉蟹膏帆立贝寿司睇名都知有大量食材🦀🐙🦪多心嘅食客叫一款就可以试晒想食嘅嘢🤭师傅会将帆立贝表面轻轻烧过,令佢更焦香但不失刺身口感。面头放满蟹膏混合一丝丝蟹肉,仲有三文鱼籽点缀。多种鲜甜食材放埋一齐真系味觉新体验👅🤩🍣怪兽三文鱼
📍一期一会
旺角中心第一座2楼SB01号铺
营业时间12:00-00:00(啱晒深夜想食高质寿司🎏)

🍱迷你鹅肝丼

🍣特上赤身寿司,拖罗寿司

🍣蟹肉蟹膏帆立贝寿司

🍣怪兽三文鱼腩寿司👹
怪兽系列系师傅故意整比大食之人🙈 睇相都见到超大块三文鱼腩中间包住大大粒三文鱼籽,食完又厚又腍嘅鱼腩入面就有咸甜嘅三文鱼籽汁爆浆😈多重口感味道更鲜。

🍣一期一会火山卷🌋
师傅自家设计好有心机 卖相一百分💌靓到好似一把打开嘅扇🪭寿司里面包住蟹籽沙律 面头再铺上大量蟹柳沙律,啖啖蟹籽非常满足。

由于师傅系一人铺,制作时间会比较长🎎 但好嘢系要等㗎,大家记得多多包容耐心啲等师傅啊❤️💖