2011-09-15
之前都睇左呢度既食评, 都知道对香港人or中国人串, 但无谂到系咁~ 本来都唔想写, 但都有朋友问我去长沙玩既事, 我觉得都会好多人黎呢度睇. 所以讲一下~已经好醒目, 一早book定枱, 我们book晚上8点, 因为就老公晚上黎join我们~7点几, 老公打电话黎, 话唔识路黎, 因为码头无的士坐, 佢为有坐巴士. 落左车又唔识行落黎~咁岩讲完呢个电话, 我部电话就无哂电, 比仔仔玩哂o的电~咁谂住, 行入去餐厅, 坐下. 比佢地休息下, 当时我仲未落order, 记住系未落order~同侍应, 电话无电, 可唔可以借电话比我, 我想打电话比我老公, 惊佢唔识路入黎.侍应话ok, 系入面收银隔离.我行左入去, 手拎起电话筒~个收银就话~ 系咪无钱埋单呀? 洗唔洗揾人求救呀? 呢度几多钱姐~ 无钱埋单咪由佢啰~~连个侍应都忍唔住帮我讲, 人地未落order架~ 电话无电, 想揾老公咋~个收银先无声出~而我系未确定老公黎唔黎到时, 我无讲过任何说话~直到我第二次打电话比老公, confirm老公行紧黎, 我先同收银讲, 我刚刚order左, 洗唔洗埋定单呀? (不过我系笑笑口同佢讲)但
咁岩讲完呢个电话, 我部电话就无哂电, 比仔仔玩哂o的电~
咁谂住, 行入去餐厅, 坐下. 比佢地休息下,
当时我仲未落order, 记住系未落order~
侍应话ok, 系入面收银隔离.
我行左入去, 手拎起电话筒~
个收银先无声出~
而我系未确定老公黎唔黎到时, 我无讲过任何说话~
但佢都仲不失串过鬼既性格~仲答我: 好呀! 最好啦~~
最后当然系我们食饱佢先揾人拿张单黎埋~~
O的侍应其实系几OK, 系收银问题~ OMG>.<
最后, 因为我们太夜食饭, 一路食, 一路闻牛粪味~ 我女全程无胃口食~