2024-06-02
星期五晚八点几,餐厅围着铁板烧枱的大概15至16个座位,黐得密密的。不过一心想食「铁板烧」,就勉强摄咗埋去。恶梦就开始了…(1)座位放得太密,隔离几位食客相识的,不停大声畅谈。倾偈当然正常,但座位靠得太密,隔离位食客系咁喺我耳边大叫,仲要陶醉地哼歌。我点食饭啊?(2)厨师唔卫生,望住个厨师用纸巾擤完冇洗手,冇抹手,就继续煮食。所有厨师都冇用口罩。(3)去到一半就大镬了,厨师/老板将音乐转做80年代快歌,「坟」机,大声到不得了,我以为系酒吧/80年代disco,嘈到想即刻逃离现场。应该系餐厅想买酒,所以开大个音乐俾啲食客hi hi 哋买多几杯酒。(4) 食物同价钱不成正比,鱼生不新鲜,其他都好一般,个炒面直头㶶嘅(睇相)。 听返当区朋友讲,呢间铁板烧已经变左「饮酒、嘈!」真系食嘢前,要多啲睇OpenRice的😭评语。
听返当区朋友讲,呢间铁板烧已经变左「饮酒、嘈!」
真系食嘢前,要多啲睇OpenRice的😭评语。