2012-05-14
母亲节, 妈咪话要食日本菜, 早个多星期上嚟揾下, 就揾到呢间, 见咁多"哈哈笑"就订位去试试。一行八个大人, 四个豆丁。七时入坐, 七时半齐人落单叫野食。 全场只得一位日本人, 无法沟通, 一位香港人做足全场, 只叫落单, 都叫了好几次。我们一共叫左十多样冷热菜, 一等四十五分钟, 先嚟一碟蕃茄沙律, 再催再等, 共一个半小时后先继续上大部份野食, 真系等到呆左!!餐牌入面菜式不多, 价钱偏贵! 我们一向都觉得价钱贵是不成问题, 但系最重要食得开心好味。但好可惜以佢咁嘅服务, 食龙肉都冇味, 仲要咁贵, 简直系酒店嘅价钱。虽然当晚星期六, 应该有很家庭会庆祝母亲节, 但观察过, 全店不大, 当晚都未有满坐, 但真很奇怪会有如此的服务! 我们所落单的食物当中, 比较好味的都有几道菜, 较特别的就有他们的斧饭, 用了一个似热窝嘅野上, 好似一个桶饭咁, 热腾腾都几香, 不过饭质会比较淋, 味道都可以。我们叫了蟹肉及海鲜。另外, 海胆寿司其实都值得一试, 我从来都冇食过可以有一件过成件鱼咁大块嘅完整海胆, 食落都好鲜甜。另外, 烧油甘鱼头, 味度都不错, 烧得很香, 鱼肉很滑, 不过要HK
我们所落单的食物当中, 比较好味的都有几道菜, 较特别的就有他们的斧饭, 用了一个似热窝嘅野上, 好似一个桶饭咁, 热腾腾都几香, 不过饭质会比较淋, 味道都可以。我们叫了蟹肉及海鲜。另外, 海胆寿司其实都值得一试, 我从来都冇食过可以有一件过成件鱼咁大块嘅完整海胆, 食落都好鲜甜。另外, 烧油甘鱼头, 味度都不错, 烧得很香, 鱼肉很滑, 不过要HK$250半份。鳗鱼糯米饭味道都OK, 但是饭质太淋, 份量亦太细。
食物方面, 其实尚算OK, 不差, 但衡量佢咁嘅价钱及服务, 必定冇番单!唔会再嚟了!