2019-02-01 760 浏览
朋友系中环返工,话见到呢间串烧好似好好食所以要我陪佢去食。虽然系平日晚,呢间餐厅都几多人,好彩我早到十分钟。如果唔系都冇位啊。望一望餐牌,唔怪得啦,原来价钱非常抵,最平十几蚊就有一串串烧,而饭都系六十几蚊,最最最抵既系,位于兰桂坊既餐厅啤酒竟然先25蚊樽!而且咁抵既餐厅竟然仲有位坐...我地叫左几串串烧,外加一个海南鸡饭同猪颈肉沙律。全部菜都非常正!!串烧非常juicy,而且每款肉都配唔同既酱汁,唔会好似其他串烧店咁食黎食去都系果款味。我最推荐既系牛仔骨同鸡翼,好好好好食!!而烧菠萝都好正,爆甜爆多汁。呢个海南鸡饭都唔错,油饭油香味十足,鸡肉系去骨既,就算鸡胸都唔会老。配上惹味既辣酱同甜酱油,比起我系泰国食既更出色!猪颈肉沙律有成十块厚切猪颈肉,非常足料,加上大量既洋葱、芹菜、葱等等真系好好食。或者系个酱汁出色,所以平时唔食呢类香菜既我都食唔停口。不过呢间餐厅都几辣,平时算食得辣既我就算只叫小辣都觉得个口有d顶唔顺,好过瘾哈哈
朋友系中环返工,话见到呢间串烧好似好好食所以要我陪佢去食。
牛仔骨
鸡中翼