2023-07-12
今日同朋友早早出动,去左尖沙咀诚品入面既NINETY 食brunch, 食物好味而且环境相当不错餐厅行文青简约路线,同诚品既文艺气息十分配合店员安排了窗口位置,可以望到外面的海景。望住咁靓既景观,未食已经觉得心情好愉快一定要试下呢到好出名既brunch board, 见到咁多选择真系会选择困难,而且样样都好想食经过一轮思考之后,就同朋友各叫左一set 四款,一set 五款食物,放上枱之后靓到要狂影一翻先啦其中呢款香煎日本带子都令我同朋友赞不绝口,带子食落嫩滑,肉质味美,火喉刚好呢个香草烤鸡亦十分出色,鸡皮烤得脆脆的,而且鸡肉嫩滑入味,越食越惹味鲣鱼蟹黄炒蛋,食第一啖已经觉得好惊喜,蛋十分滑溜而且充满蛋汁,仲带点蟹黄既鲜味。不论用来配饭,或者面包都十分适合,同朋友食到停吾到口当然吾少得甜品燕麦蜂蜜乳酪,健康又好味, 仲可以消济解油腻。乳酪上面仲配衬左不同既小花,可见餐厅既用心制作当然吾少得一杯有靓靓拉花既咖啡,浓郁既咖啡香气为我地呢餐画下完美既句号 今餐我同朋友都十分满意,系忙碌既生活入面食一餐咁优质既brunch, 总算系苦中的一点甜味
餐厅行文青简约路线,同诚品既文艺气息十分配合