2022-07-19
出街前一晚睇社交平台见到火锅关注组有师兄讨论JK Brother’s,睇睇下资料觉得几低,平均每人$75,YouTube又有几条片介绍,最后决定拉埋只𓃟试下。(其实当日餐厅full booking,但咁岩有客人放飞机,我哋好快就摄到位入座。)餐厅环境都算宽躺,全部食物有盖冚住,干净卫生。其中我最欣赏嘅系佢嘅蔬菜类非常新鲜,唔会话霉霉烂烂又穿晒窿咁。熟食种类亦非常多,可惜见唔到有奶黄牛角包,不过坦白讲熟食嘅味道同口感一般,例如小丸子就较为淋身同浆,比较多人攞嘅会系炸鱼皮同鸡翼,refill速度都好快,但我会建议留肚食多啲肉肉喇!例牌同男朋友打边炉都会叫寿喜烧汤底,十年如一日。JK Brother’s 嘅汤底个人认为咸咗少少,食完第一轮就要加返啲水。我仲一开始落左旧花胶唔记得捞返上嚟,当我记得佢存在嘅时候旧花胶已经入哂味,变左棕色的鱼咁样,不过都仲系好大旧无咩缩水。肉类有三款,🐑🐂🐖。真心讲呢个价钱有羊肉食真系好惊喜。虽然肉就薄身啲,但任嗌嫁㖞!店员周不时就会推住架车仔问每枱客人需唔需要加肉。不过唔知系咁啱我𠮶日唔好彩定点,啲牛肉盘盘都好多肥膏,九成膏一成肉。结果我地两个主要食羊肉多,每一
肉类有三款,🐑🐂🐖。真心讲呢个价钱有羊肉食真系好惊喜。虽然肉就薄身啲,但任嗌嫁㖞!店员周不时就会推住架车仔问每枱客人需唔需要加肉。不过唔知系咁啱我𠮶日唔好彩定点,啲牛肉盘盘都好多肥膏,九成膏一成肉。结果我地两个主要食羊肉多,每一片都带少少羊骚味真系好jeng。
最后埋单平均每人$75,2人同行1人半价,即$88+$88-$44+$17.6(加一),实收$150。个人认为JK Brother’s CP值极高,绝对推荐俾想过下边炉口引食下羊肉嘅你。