2020-11-29
<<Daily 猪仔为食记🐖>> 雄泰开咗冇几耐已经一早去咗食过几次架啦,因为佢里面嘅装修同环境嘅都好有泰国feel,对于我呢个泰妹来讲,呢就好似返乡下咁样🤣🤣尤其是佢啲木枱木凳啦,环境装饰,啲画,仲有啲筷子餐具都好有泰国feel,咁最紧要当然系佢嘅食物都好好味啦!每次嚟到呢我都会叫佢嘅火车头炒饭,因为个炒饭炒得好有镬气,虽然好似唔系好正宗嘅泰式炒饭,但系个味道真系唔错。之后就有佢嘅炭烧猪颈肉加埋虾饼,两个小食都做得好有风味,尤其系虾饼够脆,再点埋个虾饼酱简直夹到绝!🥳🤟🏼另外我都好推荐佢嘅肉碎饭,啲罗勒叶同埋啲辣椒相都好多,好有泰味!而个海南鸡饭都做得好正宗同埋好好味,再加埋杯泰式奶茶,个茶味又香奶味又浓!加上佢唔系好甜,啱晒我!🤪食完简直好似去咗泰国咁🤭🥰🥳😛如果觉得泰式奶茶太Heavy,我建议点佢哋杯菊花茶,都好正,好清凉!最紧要系佢哋真系唔系好贵,而且又饱肚,超级抵食!😝😋仲有个侍应哥哥次次服务都好好,有时仲送多杯菊花茶俾我,觉得好窝心💛
最紧要系佢哋真系唔系好贵,而且又饱肚,超级抵食!😝😋