2023-09-19
好来无食新加坡嘢,第一件事系叫左杯好耐无饮过既美禄恐龙,呢杯系爆炸版😆😆,叫Milo Explosion $58,可可波波同美禄粉系爆多份量版本,好满足到我挂住美禄恐龙既夸张程度❤️❤️❤️有嘢饮就可以慢慢介绍今晚我地试左啲咩𩠌喇😂😂1)咖啡骨 $128食到有淡淡然既苦苦咖啡味,完全无抢到其他酱料甜甜咸咸既味道,非常有层次,而且个肉骨完全唔韧,系一字骨黎,啲肉完全可以容易扯得开,落左功夫呀2)叁岜魔鬼鱼 $148我好少喺香港既新加坡菜餐厅叫魔鬼鱼,因为通常都好少有得叫,呢度既魔鬼鱼有阵好香草料既香气,再加埋啲鲜青柠汁同埋面上丰沃既地道既自家制叁岜辣椒酱,份外清新惹味👍🏻👍🏻👍🏻3)主食:月光河粉 $118呢度特别在见到个名,叫「月光」,已经吸引左我地既注意,个名改得好,一只蛋黄又真系贴题既。东南亚既河粉就系咁有厚度,咁有咬口,咁挺身,屋企人表示很喜欢❤️虽然表面除左鸡蛋同布满啡色既招牌新加坡黑豉油河粉,内里却大有干坤,有海鲜(肥美既虾仁、鱿鱼、青口、鱼蛋)、腊肠、东南亚肥美既芽菜同葱段,所以好大碟又足料,两个人都食唔晒环境舒适干净,员工友善主动,上菜有效率,简直100分🌟🌟🌟🌟🌟
有嘢饮就可以慢慢介绍今晚我地试左啲咩𩠌喇😂😂
1)咖啡骨 $128