2021-07-04 182 浏览
#元祖沾面专门店 💛今次介绍嘅黄店系位于尖沙咀厚福街嘅元祖沾面专门店😋😋成日见到网上面有好多好评🙈所以小编一直都蠢蠢欲动想去试😽😽今次终于去到啦🤤🤤而家小编就要介绍俾你哋✨✨大家快啲约朋友去食‼️‼️好好惩罚💛环境方面🤩店舖系比较狭窄 但系都唔会阻到你食好嘢嘅欲望😋😋佢有分Bar枱或者二人枱三人枱🤤可以俾你拣你想坐边 🙈但系平时会较多人排队 所以建议早少少嚟食😋😋店舖黏咗好多文宣 仲有个连侬墙💛比食客可以食紧嘢嘅时候写痴上去😻仲会送纸巾等等✨店员服务态度仲要好好👍🏻因为碗汤系滚 所以会多次提醒小心热😋真系值得一赞🤩特制八代海赤海老沾面 $99💰(8.5/10)Shrimp Tsukemen With BBQ Pork店员一放沾面上枱 就已经闻到好香嘅芝士味🤩🤩碗汤仲要系滚㗎‼️‼️‼️可以系张相见到仲系滚到起泡✨✨唔系讲笑 小编真系流晒口水💦赤海老汤放咗唔少份量嘅海老上面😋😋而芝士海胆亦都放咗系汤面上面 真系好足料❤️❤️食到唔少海胆😻而且芝士好浓味 真系啖啖都系满足😋😋小编真系可以饮好多碗汤落去个肚仔到🙊而因为色香味俱全 仲要送上枱嘅时候系滚紧 所以变相真系好吸引 令小编期望值好高🙈果然冇令我失望
#元祖沾面专门店 💛

特制八代海赤海老沾面 $99💰(8.5/10)
Shrimp Tsukemen With BBQ Pork
店员一放沾面上枱 就已经闻到好香嘅芝士味🤩🤩碗汤仲要系滚㗎‼️‼️‼️可以系张相见到仲系滚到起泡✨✨唔系讲笑 小编真系流晒口水💦赤海老汤放咗唔少份量嘅海老上面😋😋而芝士海胆亦都放咗系汤面上面 真系好足料❤️❤️食到唔少海胆😻而且芝士好浓味 真系啖啖都系满足😋😋小编真系可以饮好多碗汤落去个肚仔到🙊而因为色香味俱全 仲要送上枱嘅时候系滚紧 所以变相真系好吸引 令小编期望值好高🙈果然冇令我失望👍🏻👍🏻面方面系有弹性 烟烟韧韧🤤🤤搭配芝士汤真系不得不承认 小编沉船🙈每一条面都沾满汤 放入口真系好满足🤩🤩而配菜方面同样有四块叉烧 唔会太肥或者得瘦肉👍🏻脂肪比例平均 厚薄就适中🙈放入口系好滑 一咬就断 觉得个调味几好 系好食嘅日式叉烧 配搭汤 令叉烧嘅味道更上一层楼😻😻✨溏心蛋亦都做得非常好❤️流心嘅效果明显 蛋白仲要好滑 而配菜仲有紫菜 木耳 葱 荀🤩小编静鸡鸡话你知 小编将所有配菜都点晒汤先放入口😋😋真系真系好滋味👍🏻👍🏻变咗饮汤落肚仔到😽😽

而且加$35💰就可以加终极海胆板😻😻小编超级超级钟意食海胆😋所以谂都冇谂就加佐啦👅👅而字叫终极海胆板 仲会送半熟溏心蛋一只或者火炙叉烧两块㗎‼️‼️真系超抵食😽😽小编就拣佐半熟溏心蛋一只啦💛因为小编好钟意食溏心蛋 仲可以同男小编Share😽😽嘻嘻 份量真系唔少 会令你更加满足✨✨提提大家一样好重要嘅野‼️‼️‼️嗌佐任何沾面都可以免费加汤㗎✨✨👍🏻👍🏻有得俾你拣芝士海胆味 龙虾味 鱼介味 仲有赤海老味㗎👅👅👅不过加汤可能就要等耐少少啦 🤏🏻因为店舖可能要加热啲汤🙈不过小编觉得等待系值得嘅 碗汤送上嚟仲要系滚㗎‼️👅所以大家耐心啲等下 等紧嘅途中 仲可以写下Memo 痴系店舖嘅墙㗎😻😻
黑蒜豚骨叉烧拉面 $59💰(7.5/10)
Black Garlic Cia-Siu Ramen
系由黑蒜同豚骨淆制成嘅汤底😋真系超级香‼️仲要饮落去第一啖系好浓嘅黑蒜豚骨味🤤好鲜甜🤩觉得系好耐心咁慢慢长时间嘅淆制先可以整成嘅味道😽😽而叉烧方面有四片 唔会太肥或者得瘦肉👍🏻脂肪比例平均 小编觉得啱啱好😋而厚薄就适中🙈放入口系好滑 一咬就断 觉得个调味几好 系好食嘅日式叉烧❤️❤️而溏心蛋做到流心效果 都好入味 系口入面咬 有一种爆岀嚟嘅感觉💦👅小编非常推介✨👍🏻而拉面方面 份量几多😋有弹性烟烟韧韧咁 值得一赞👍🏻✨配菜方面仲有紫菜 木耳 葱 同埋荀🤤🤤荀方面小编觉得唔会好咸 反而配拉面一齐食 有一种好开胃嘅感觉🙈🙈整体嚟讲 小编觉得推荐👍🏻性价比几高😽😽大家可以即刻岀门口去试🤤‼️‼️
餐厅仲有配置饮水机💦不过可能要行岀去自己㩒🙈客人都可以单叫汽水或者茶🤤🤤好似有静冈绿茶可乐🤩🤩仲有仲有有唔同味嘅波子汽水‼️‼️或者奶盖手摇饮品都有✨✨真系可以俾你任君选择🤪🤪

推荐指数🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黄店
📍#巨B觅食尖沙咀

元祖沾面专门店 (尖沙咀)
⚜ 尖沙咀厚福街5-6号多富阁地下5号舖
⏱星期一至五 1145-0000