2024-10-24 987 浏览
呢日lunchtime同朋友试试OVOCAFE,好开心我哋撞到间好西出嚟🤭Impossible Meat汉堡呢个Impossible Meat汉堡系完全素食但模仿真汉堡嘅口感。Impossible Meat嘅质感非常接近牛肉,甚至有一种类似烧烤嘅香气。新鲜生菜令呢个汉堡更添清新感,完全唔会觉得油腻,就算系肉食爱好者都会觉得满意!🍔🥚忌廉芝士牛肝菌扁意粉呢款忌廉芝士牛肝菌扁意粉系一个充满浓郁风味嘅主菜。芝士酱同扁意粉融合,浓郁但唔会过腻,牛肝菌嘅香气突出。呢道菜食落去真系非常满足,特别系芝士爱好者一定会钟意!🍝🧀黑松露炒蛋猪柳汉堡呢个黑松露炒蛋猪柳汉堡系一个充满层次嘅菜式。炒蛋炒得软滑,仲带有淡淡嘅黑松露香气,呢个香气系成个汉堡嘅灵魂。配上嫩滑嘅猪柳,味道浓郁但不会过重。🍳🍔香芒沙律呢道香芒沙律非常适合作为开胃菜。芒果嘅甜味同生菜嘅清爽配合得非常好。令成个沙律食落非常轻盈,系一个健康而清爽嘅选择。🥭🥗忌廉芝士西兰花汤呢个忌廉芝士西兰花汤入口非常滑溜,芝士味道浓郁,配埋西兰花嘅味道,形成咗一个好好嘅平衡。汤底唔会太厚重,饮完之后觉得好暖胃。🥣🧀红豆抹菜麻糬麻糬外皮软糯,内馅系香甜嘅红豆馅,
Impossible Meat汉堡
忌廉芝士牛肝菌扁意粉
黑松露炒蛋猪柳汉堡
香芒沙律

忌廉芝士西兰花汤

红豆抹菜麻糬
麻糬外皮软糯,内馅系香甜嘅红豆馅,配埋淡淡嘅抹茶味,整体味道唔会太甜,非常平衡。麻糬嘅口感q弹,呢个甜品系一个非常满足嘅餐后点心。🍵🍡

榴梿大福
榴梿馅料香浓,对钟意榴梿嘅朋友嚟讲绝对系天堂。大福嘅外皮软糯,内馅系香醇嘅榴梿同忌廉混合,口感丰富且丝滑。虽然榴梿味道强烈,但大福整体甜度控制得好好,唔会过甜,榴梿控一定唔会失望!🍈
2024-10-09