2024-11-03
今日嚟到观塘呢间鸡煲+火锅店食嘢,之前就已经试过佢哋嘅鸡煲,都几好味😋 今日就嚟试吓佢哋嘅火锅啦~汤底有好多选择,清淡到麻辣都有,连滋补鸡汤都有得拣🤩 餐牌都好简单明瞭,好多种火锅食材喺呢度都食得到,仲有面类同凉菜都可以拣~最后我同朋友点咗蒜蓉トト蚬锅🐚一上枱就见到煲入面不停翻滚住嘅蚬子仲飘住淡淡嘅蒜香味,汤底鲜香味十足又好清爽,真系好好饮!蚬肉都好新鲜又肥美,一啲沙都冇,可见厨师处理功夫好好👍🏼 菜都未上我就已经大喝咗两碗汤,只因汤底超鲜美😋必点菜品:✅西班牙黑豚肉薄切嘅西班牙黑豚肉肥瘦均匀,肉质真系一啲腥味都冇,仲散发住一种独特嘅鲜甜味!无论口感定系肉质都系非常细嫩,品质好好👍🏼✅日本鲜带子新鲜嘅带子身形好大,鲜嫩紧实嘅口感入口好有层次感🤤 配上鲜美嘅汤底真系好好食~✅鹅肝M5和牛丸鹅肝同和牛嘅搭配我系第一次食,和牛嘅味道比较浓郁,牛肉味十足😍 牛肉丸非常弹牙,一啖咬落去仲会爆汁!✅黑松露蟹籽鱼面呢个唔系普通嘅鱼滑,系加咗高级食材黑松露嘅鱼滑~ 黑松露嘅鲜咸味令成个味道升华,满满嘅蟹籽仲有新鲜鱼肉泥,鲜上加鲜!
最后我同朋友点咗蒜蓉トト蚬锅🐚
必点菜品: