2015-05-31
2013 浏览
2星期前已约定成班老死今晚食韩国餐,识食一定食呢间!今晚一行9人,等左30min可以入座,因我自己已黎食过几次,今晚当然由我负责点菜啦!1~一坐低,个个都点饮品先,大多数人都拣柠檬梳打,有个朋友就点梅醋烧酒,2款饮品都系甜甜酸酸,既解渴又醒胃。2~先上前菜,有泡菜,有沙律,有腌罗白,好快脆扫清光,幸好上菜时间快,好快可以食主菜……3~韩式芝士鸡蛋卷,真系每次必食,今晚食左4碟,上菜时热辣辣,当夹起鸡蛋卷时,内里的芝士都溶晒出黎,成班旦散都争住夹,同老友食野,就系要抢先够过瘾^^我又另加外卖2盒比同事,可想而知,真系好味到无得输4~芝士粟米,又系必食之一,清甜的粟米配上溶芝士,估唔到个个话怕肥的女士,前后都叫左3碟,5~牛肉汤(配粉丝),我唔食牛,所以唔知有几好味道,但食牛既朋友话好够味又足料6~芝士辛辣鸡,对我黎讲,辣度只算少辣,但好钟意佢既配搭,有芝士,有年糕,酱汁岩岩好,又唔会太多,但唔食得辣的朋友就觉得稍为辣左啲。7~安东鸡,呢个好多料,有鸡蛋,鸡肉,配菜,薯粉……而且好入味,份量岩岩好,食清光,但又唔会唔够分8~鱼子饭团,外面包上满满的紫菜,咸咸地脆脆地,饭团里有鱼子,岩晒喜欢
1~一坐低,个个都点饮品先,大多数人都拣
8~鱼子饭团,外面包上满满的紫菜,咸咸地脆脆地,饭团里有鱼子,岩晒喜欢食饭,又食唔多既朋友,特别系女仔,一两啖就食晒一粒,
9~原味家乡鸡,叫左一蓝,皮脆肉滑,我个人觉得个辣汁先至系精粹,本来只系普通辣味,但我每次都会叫大辣,仲系愈食愈辣……非常正!
10~饭后,老板赠送水蜜桃比我地,冰冻清甜(不过无影相XD)
PS!总括黎讲,呢间食店系上上之选,唯一美中不足就系地方颇细,虽然9人坐得系亲密左啲,但仍然都食得好开心!好满足!而且服务周到。 必会再黎!