2023-12-28
初遇 Meet Cute📍粉岭粉岭车站路18号粉岭名都商场2楼58号舖味道:😋😋😋😋😋😋😋环境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服务:😏😏😏😏😏😏😏去完街肚饿,谂住去上水名都揾间食店食个下午茶,咁啱经过见到有间台式嘅小店,装修好似都几靓 💓望埋个Menu,发现下午茶好抵食㖞😍💰👍🏻👍🏻就入去坐低试吓先我哋叫咗两个下午茶1️⃣ T14盐酥鸡卤肉饭配紫菜贡丸汤及台湾香肠💰482️⃣ T09红烧牛肉面拼古早卤肉饭💰48每个套餐仲可以升级台式饮品我哋拣咗1️⃣D08芋香珍珠奶茶🧋2️⃣D09黑糖珍珠奶茶🧋下午茶份量啱啱好,唔会太少,超级抵食。味道都唔错。🐣盐酥鸡香脆可口,🌭台湾肠配上蒜片更加美味,🥣紫菜贡丸汤唔会太咸,卤肉肉汁香浓,配上珍珠米,份量足够🍚🍜牛肉面口感弹牙,唔会太淋,用咗半筋牛腩黎煮,几淋,唔会好难咬👍🏻🧋🧋两杯珍珠奶茶都唔会太甜👍🏻👍🏻💰48就有咁多配搭,呢个下午茶真系好抵食💓💓🤤环境方面都唔错,主要木系装修,光线充足,坐落去都几舒服👍🏻如果好挂住台湾嘅嘢食,不妨过黎一试,会俾到你难忘嘅惊喜💓#香港 #美食推荐 #美食日记 #粉岭#粉岭名都#台式下午茶#美食推介#meet cute#初遇# 影相#打卡#相机先食
📍粉岭粉岭车站路18号粉岭名都商场2楼58号舖
每个套餐仲可以升级台式饮品
我哋拣咗
1️⃣D08芋香珍珠奶茶🧋
2️⃣D09黑糖珍珠奶茶🧋
下午茶份量啱啱好,唔会太少,超级抵食。味道都唔错。
🧋🧋两杯珍珠奶茶都唔会太甜👍🏻👍🏻
💰48就有咁多配搭,呢个下午茶真系好抵食💓💓🤤
环境方面都唔错,主要木系装修,光线充足,坐落去都几舒服👍🏻
如果好挂住台湾嘅嘢食,不妨过黎一试,会俾到你难忘嘅惊喜💓
#香港 #美食推荐 #美食日记 #粉岭#粉岭名都#台式下午茶#美食推介#meet cute#初遇# 影相#打卡#相机先食##hongkongfood #Hk
Taiwan#afternoon tea#台式
#hongkongfoodie #美食 #推荐美食 #