2020-02-21
今日同男朋友难得都放假,就嚟到半山呢度行下,行到攰就打算揾一间靓靓Cafe食少少野,见到呢一间门面几可爱,有主食又有甜品,我又点可以错过呢!我哋拣咗喺窗边嘅位,望住啲人行嚟行去,好正啊~另外餐厅入边都有一张大枱同埋几张细枱,以Cafe来讲佢嘅位置都坐得几舒服架,可以揾埋好姊妹嚟hea一个下昼一入到铺头,最吸引我嘅当然系个雪糕柜啦,色彩超级缤纷,我直情想每一只都试下啊!!见佢啲Toast都几大份, 我哋最后就叫咗一份Avocado Toast with Poached Egg黎share睇相已经见到佢嘅卖相好吸引,见到实物之后忍唔住讲句 哇好靓啊 😻😻😻尤其是佢将牛油果切到好薄片之后摆成花朵形,真系好有诚意好有心,配合埋店舖花花雪糕嘅主题!我自己都试过整牛油果,真系好佩服㕑师可以将佢摆得咁靓嘅,2只Poached Egg都处理得刚好👍🏻估唔到蛋上面洒嘅调味粉,辣辣地,竟然同牛油果清新嘅感觉好夹!而且件面包食落脆得黎带点软,唔会脆到硬,牛油果就好似酱咁揸喺Toast上面调和口感好Match!而家睇返相都好吸引啊!饮品我拣左店员推介既Rose Latte 🌹上面仲有靓靓拉花伴花瓣,餐
而家睇返相都好吸引啊!
Rose Latte
好啦,到最后又点可以唔食返个甜品架!我拣左好耐后点左 Brownie & Rose, 一次满足2个愿望,又食雪糕又食到Brownie🙊🙊
Brownie & Rose
你地睇下个卖相几靓,真系好用心😍👍🏻👍🏻雪糕我拣左士多啤梨味,好似餐厅既雪糕都系自家制作,落足料水果减少牛奶量,食落有雪芭既感觉,好清新,配埋Brownie 食真系一流~~~感觉餐厅每一个细节位都有留意,每样野都好完美,唔单止得个样,一定有下次啊!!😘😘