2022-11-13
超级鸡髀皇三点三下午茶会谂住食啲乜? 茶餐厅嘅炸鸡髀薯条😋 星期日悠悠闲闲, 周围行下街, 食下嘢, 就系最佳嘅选择! 仲要撞啱地铁故障, 留喺深水埗周围逛, 就谂起去西九龙中心嘅 " 和顺记" 食生炸鸡髀皇!🍗" 鸡髀打人牙骹软" , 鸡髀永远都系香港文化美食之一 , 由街铺仔, 去到茶餐厅食野, 一定会见到炸鸡脾配薯条。生炸鸡髀皇配薯菜 - $60攞到上枱见到都 "哗, 哗" 声嘅超级大鸡髀🍗, 真系即叫即炸, 份量十足, 足足有成块面咁大, 炸到金黄香脆, 皮脆肉嫩, 非常之juicy! 配埋新鲜香脆嘅薯条🍟同沙律菜🥗, 饱到顶到心口呀! 😂生炸鸡髀皇(盐酥)配太阳蛋捞面🍝 - $54 + $2沙嗲汁呢个生炸鸡髀捞面, 我哋转咗做盐酥鸡脾, 个皮炸得更加香脆, 阵阵盐酥鸡味道, 皮脆肉嫩, 配埋沙嗲汁捞面, 沙爹汁有少少香辣, 味道唔错, 仲有只煎得啱啱好嘅太阳蛋, 食落好惹味呀!盐酥花之枝丸 -$18/4粒花枝丸用盐酥炸粉一齐炸, 食到香脆弹牙! 估唔到咁好食😋所有饭面仲可以配热饮, +$3配冻饮, 又或者+ $5要罐装汽水, +$8配特饮。舖名: 和顺记 (深水埗西九龙中心
生炸鸡髀皇配薯菜 - $60
盐酥花之枝丸 -$18/4粒
花枝丸用盐酥炸粉一齐炸, 食到香脆弹牙! 估唔到咁好食😋
舖名: 和顺记 (深水埗西九龙中心)
地址: 深水埗钦州街37k号西九龙中心6楼6FC06号舖
# 和顺记#炸鸡髀#炸鸡髀捞面#香港美食#香港小店#西九龙中心#深水埗#深水埗美食#hkfood#hkfoodie#即叫即炸