2018-07-30
今日夜晚去咗大角咀食晚餐,特登去呢一间,其实之前已经食过,系大同新村𠮶边嘅埃华街,叫神㕑馆,不过就搬咗过嚟,好耐冇食,所以特登今日过嚟再食铺头比以前大左好多,格局都靓咗好多,以前就比较似快餐店,而家就好似特色小店,枱櫈都系用木制不过转左手,所以唔知味道有冇改变~我叫咗招牌嘅墨鱼饼配沙律,佢仲有饮品送!因为墨鱼饼系即叫即整,所以等待时间比较长,可能系因为唔想浪费食材,因为如果墨鱼饼整好左系度,冻左,就冇咁好食,铺头又唔会翻炸,因为质素下降~等咗大概15分钟,终于有得食炸墨鱼饼热辣辣,仍然保持水准!我觉得食炸墨鱼饼一定要配佢独特酱汁~ 墨鱼饼切开来食,会食到一粒粒墨鱼,超级有口感,加上啱啱整好,热辣辣嘅感觉,真系好味 至于沙律,水果都好新鲜,好甜,而且沙律酱比得好足,但系我就略嫌细份量得滞沙律冻冻地配合热辣辣嘅墨鱼饼,简直系有一番爽快感同享受
等咗大概15分钟,终于有得食
沙律冻冻地配合热辣辣嘅墨鱼饼,简直系有一番爽快感同享受