2024-11-04
今次我哋去咗尖沙咀一间厨师发办餐厅~ 真系好美味,因为听讲佢哋嘅食物非常精致!一入到去,环境已经好靓,感觉又高雅又舒服。一开始上咗蒸蛋同埋餐汤面豉汤,蒸蛋滑得嚟又香,口感真系非常好,食落去好有幸福感。餐汤面豉汤就好清新,味道够浓郁,仲有豆腐,配搭得好好,为后面嘅菜式暖暖胃得好好。接住我哋食咗真鲷鱼同埋甜虾他他,真鲷鱼新鲜得不得了,肉质鲜嫩,配上少少酱油,味道一流。甜虾他他的味道亦都完美,虾肉滑溜,仲有一啲微微甜味,真系好享受!跟住系日本德岛县生蚝上嚟,食落去完全系入口即化,爽口得嚟仲带有海水嘅鲜味,真系好正!之后我哋又食咗三文鱼籽海胆,海胆嘅creamy感搭配三文鱼籽嘅口感,无论系味道定口感都非常搭,真系一个味蕾嘅享受。仲有鳕鱼白籽,咬落去好滑,味道亦都好浓郁,真系唔少得!伊佐目寿司亦都唔错,米饭同鱼嘅比例刚好,食落去超级满足。然后地甲、金目鲷同埋鲭鱼都好有特色。地甲嘅肉质好嫩滑,金目鲷就带有一丝甜味,鲭鱼更加系香气四溢,真系一啖接一啖,完全冇停过!拖罗就更加唔使讲,油脂丰富,食落去真系好享受!最后,仲有埋腐皮乌冬,呢个就系一个惊喜,腐皮嘅香气配合乌冬,好有口感,唔会太腻。甜品方面,最
最后,仲有埋腐皮乌冬,呢个就系一个惊喜,腐皮嘅香气配合乌冬,好有口感,唔会太腻。甜品方面,最后有抹茶雪糕,抹茶味道浓郁,口感滑顺,真系完美收尾!