2020-10-25 435 浏览
餐厅细细间,专做街坊生意、有传统嘅卡位、落单同厨师都喺同一个人,厨房又系佢、茶水又系佢、收钱都系佢,😎值得尊重嘅茶餐厅老店。今次试食早餐,我哋分别叫咗两个餐。第一个早餐A:火腿通粉转公仔面、牛油多士、煎双蛋,饮热奶茶。先讲个面,公仔面面偏软、但食落又唔会系淋哂同胀哂𠮶种、算几吸汤嘅,火腿正常,仲附送两条生菜,汤底应该系普通清汤,味较为清淡的,想食清d可以叫呢个面。另外,值得一赞嘅系牛油多士,😱多士超脆、热辣辣,一咬落去里面d牛油喷岀嚟,好香😍、好想食多块!好少茶餐厅能够将方包保持咁脆又热架☺️,煎蛋有少少油🍳、奶茶☕️正常。第二早餐C:炸菜木耳丝、五香肉丁公仔面,饮热华田。配料充足,布满个碗九成位置、份量超多,炸菜同木耳互相配合令味道平衡,不咸不啖、加埋五香肉丁嘅肉同辣辣地嘅汁,面嘅味道立刻丰富咗,份量又多,系一个好饱足的一餐。杯热华田都系偏甜,饮品嚟讲建议大家要特别要求少甜比较好。🙃总括而言,行过路过路起眼嘅茶餐厅嘅早餐,面够大份、价钱平、多士脆已经足够令我哋精神一个早上。除咗早餐,夜晚仲有好多小菜、蒸海鲜等住你哋嚟试食!👍🏻

早餐A  火腿通转公仔面
牛油多士、煎双蛋