2019-08-19 82 浏览
今日嚟铜锣湾,顺便就喺附近食埋饭先返屋企,,今日介绍呢间餐厅同我平时会食嘅类别好唔同,呢间系食日式火锅放题嘅餐厅,餐厅名我相信大家都会熟悉就叫做牛阵,但想同大家讲一讲今次我哋食嘅汤底同平时食嘅日式火锅汤底完全不一样,事不宜迟介绍一下今餐火锅嘅配料同埋汤底 汤底我哋嗌左呢间间餐厅新出嘅冬阴公汤底,冬阴公汤底其实餐厅会比一啲海鲜我哋DIY,首先店员会教你用和牛嘅脂肪嚟到去起炉,之后再炒香一啲配菜加入海鲜,最后就放入冬阴公汤底海鲜非常之新鲜虾亦都好大只,味道非常之鲜甜,鱿鱼非常之弹牙,大大只嘅蚝非常之鲜甜,仲有一口一口嘅扇贝,提提大家我哋叫嘅呢一个种类蚝系可以任食的澳洲谷饲牛,油脂分布非常之平均,识落非常之有牛肉味同埋有咬口,火锅配料仲有其他有蔬菜类丸类,所有配料非常之新鲜