2018-04-29 100 浏览
早收工去湾仔接个b放工,好肚饿,问佢附近有咩好食,佢话呢间拉面晏昼lunch好多人,成日想试都无机会,咁好啦,一于食呢间啦。7pm去到,傻b话未见过唔洗排队,好开心!餐厅有面壁位同普通沙发位,我地梗系拣沙发位啦。店员招呼诚恳,悉心介绍餐厅不同的汤底和小食。听取店员介绍,吃了冷沾面、饺子、炸鸡、胡麻拉面。好丰富的玄武王冷沾面!一听个名就知劲首先汁同面都系冻嘅,我仲特登叫了粗面和比较硬的硬度,确保拉面烟韧!汤汁因为系冻嘅,所以无平时一浸油系面,无咁腻,味道有dd似冷面汁,带酸,好惹味同开胃架!碗面仲有好多材料:足一只温泉蛋,香!一大块紫菜、一大堆黑木耳丝两大旧豚角煮,腩肉肥肥香,令人难以忘怀!仲有一堆肉碎,总之每啖面都好丰富!店长话仲有传统热的沾面汁,下次再试!饺子煎得好靓,有薄脆脆!汁酱系自家调制,难怪特别好味,同大阪王将有得挥!面上仲有大量葱花、木鱼丝和沙律酱!口味极之丰富!炸鸡都唔错,热辣辣,衬bb沙律酱一流,跟拉面加$20就有,点可以唔叫!b仔食胡麻王!汤底有d担担面feel,估唔到同拉面咁夹!同沾面一样有一整只温泉蛋、紫菜、叉烧、黑木耳丝同椰菜丝,捞埋食口感极丰富!餐厅仲有好多唔

沾面汁
豚角煮
好丰富的玄武王冷沾面!一听个名就知劲
足一只温泉蛋,香!
一大块紫菜、一大堆黑木耳丝
两大旧豚角煮,腩肉肥肥香,令人难以忘怀!
仲有一堆肉碎,总之每啖面都好丰富!

店长话仲有传统热的沾面汁,下次再试!

炸鸡

胡麻王

餐厅仲有好多唔同汤底的拉面,有金武士、黑武士、银武士⋯选择超级丰富!下次再黎试先!
豚角煮
炸鸡