2019-10-17
2072 浏览
楼面嘅哥哥都好nice,会因应食客嘅进食速度去上菜,令食物可以系最佳温度嘅时侯上菜。👍👍👍 刺身亦都好新鲜,第一次食油甘鱼系爽口,唔系谂gigi,左口鱼切得好晶凝剔透,不同平时裙边嘅弹牙口感,配埋个柠檬酱油好清爽嘅感觉,火灸八爪鱼,较为失色,但本身八爪鱼都系比较鞋嘅食材。寿司方面,油甘鱼同上好食,带子甜虾好甜好鲜,解冻做得好好,海胆冇苦味,但唔系企身海胆,所以冇咁靓。仲有一种鱼唔记得叫咩,但系鱼皮表面都烧过,有种淡淡嘅烟味,食落口有少少油脂,但唔会肥。主菜可以拣鱼生丼同乌冬,朋友嘅鱼生丼真心抵食❤,占左大半都系角切鱼生,小半系饭。我个乌冬相对失色,乌冬冇弹性,汤头偏清淡。另外,仲有沙律,面豉汤同甜品(绿茶忌廉大福,外层好重绿茶味,好味❤) 楼面哥哥又会主动加水,当日有朋友生日,又帮我雪住2个挞,之后仲上埋只靓碟送出嚟,真系好窝心!🥰原本以为会食唔饱,点知食到好饱,仲要样样都唔错楼面哥哥话10月25同26系佢地周年纪念,当日再去食会有coupon添。