2021-05-20
系九龙城𠮶头做完body check就喺附近食lunch,因为今朝要空肚验血糖,太肚饿就拿拿林求其入左间茶记,估唔到咁有惊喜👏我同男友叫左个招牌咖哩牛肋条,是日午餐既糖醋菠萝猪扒饭,红豆冰,同埋一杯冻柠水~1. 招牌咖哩牛肋条 $65超级大份!除左白饭仲配左半块薄饼,一定够饱~薄饼酥脆有层次,几好食😋咖哩香浓带少少椰香味,平衡得好好,唔会其中一样味盖过另一样,送饭同送薄饼都一流!😋牛肋条份量好豪爽,每旧都超级淋兼入味,超好食!🤤薯仔都好淋,由于个咖哩太香,我平时唔系特别中意薯仔都觉得佢既薯仔好好食😂😂我对于白饭都有D要求,呢度既饭分明得黎有咬口,来货应该唔错👍2. 糖醋菠萝猪扒饭 $58份量同样都系好多😂 酱汁偏甜同偏稠,猪扒肉质略嫌硬左少少,不过天气咁热食呢D酸甜野岩晒🥵3. 跟餐例汤 红萝卜粟米汤,几清甜,饮落唔觉味精👍4. 红豆冰 (+$7)奶味几重,超多红豆!红豆淋淋地几有咬口,唔会太甜,唔错👏5. 冻柠水 (+$3)柠檬份量都算多,大热天时开胃解渴一流~咖哩真心出色👏👏 有机会试埋海南鸡😁
1. 招牌咖哩牛肋条 $65
薄饼酥脆有层次,几好食😋
2. 糖醋菠萝猪扒饭 $58
3. 跟餐例汤
红萝卜粟米汤,几清甜,饮落唔觉味精👍
4. 红豆冰 (+$7)
5. 冻柠水 (+$3)
柠檬份量都算多,大热天时开胃解渴一流~
咖哩真心出色👏👏 有机会试埋海南鸡😁