2021-10-16 104 浏览
多芒西米 $42多芒小丸子 $45多芒杨枝甘露 $45滋润之选 $42抹茶红豆小丸子 $48.呢间豆乳狂人真系我住左pw后既首选甜品/宵夜/comfort food!! 最近佢装修左+搬左新铺(其实系只系搬左隔离铺🤪),见到店内换左新机,menu都唔同咗,多左好多全新既选择,一于试下新品先!今次主要试新出既多芒系列,唔系讲笑,真系超多芒,除左大大粒芒果粒,仲有真材实料既芒果汁。我地试哂呢个系列既三款甜品-- 分别系多芒西米 、多芒小丸子、同多芒杨枝甘露,三款味道差唔多,食落都好有芒果味,分别就在于d配料系西米定小丸子,三款都好足料,尤其系小丸子好烟韧有咬口,拎上手都几重手,好满足!作为烟韧控,三色芋圆仍然系我嘅至爱,所以即使menu多左好多新意思,都系要叫番碗招牌既三色芋圆,芋圆当然系烟韧有咬口,呢度既芋泥实系好好食,芋头味重之余,仲好有口感,而话明系滋润之选 ,当然唔少得,桃胶加埋西米,口感Q弹好正平时饮开佢地既奶盖豆乳茶,今次试下其他新意思,搬左铺后,新推出左抹茶产品,所以今次就试下抹茶红豆小丸子,饮品既base 系8.6豆乳抹茶,好奶滑,而且豆乳既豆香同抹茶味并重,抹茶味唔假带有

多芒西米 $42
多芒小丸子 $45
多芒杨枝甘露 $45
滋润之选 $42
抹茶红豆小丸子 $48

平时饮开佢地既奶盖豆乳茶,今次试下其他新意思,搬左铺后,新推出左抹茶产品,所以今次就试下抹茶红豆小丸子,饮品既base 系8.6豆乳抹茶,好奶滑,而且豆乳既豆香同抹茶味并重,抹茶味唔假带有甘味,而红豆既甜就balance番,饮落唔会死甜,再加埋小丸子提升口感,第一次饮真系有真・抹茶味既豆乳,几有惊喜~

其他小食既选择都多左好多,下次再试埋先!