2022-02-16 51 浏览
大头芋烘焙由网店到开实体店,曾经到台湾拜师学艺嘅店主一直坚持以口感绵密嘅大甲芋头做材料,每日新鲜焗制,诚意十足🙌🏽之前买过芋头酥,一直对呢间小店念念不忘,今次行开附近碰吓运气,终于买到佢地嘅芋泥卷喇😆🌀芋泥卷爆馅芋泥卷用料十足,芋泥非常厚身,同蛋糕卷差唔多系1:1嘅比例微甜口味嘅芋泥甜度刚好,食落散发阵阵芋头香,中间亦食到芋头粒粒,增加口感蛋糕卷带微微湿润,质感柔软,蛋味超香浓🌀芋泥蛋挞香喷喷嘅蛋挞上面加上一球打得绵密嘅芋泥,芋泥同滑嘟嘟嘅蛋互相配合,一啖食到芋头香同蛋香,同时满足两个愿望🤟🏾🌀Bagel🥯Bagel都有几款唔同口味,个人偏爱质感烟韧有咬口嘅bagel,佢地嘅bagel就啱晒我心意喇食之前用焗炉稍为焗一焗,未食己经充满香味,配返杯伯爵茶就系一个perfect嘅下午茶❤️
大头芋烘焙

🌀芋泥卷
蛋糕卷带微微湿润,质感柔软,蛋味超香浓

🌀芋泥蛋挞

🌀Bagel🥯