今日同妹妹系油麻地附近做野 到饭点时间 决定食饱饱先返屋企凑仔🙈 经妈咪介绍 去左佢公司附近既一间越南野 一去到已经好多人 迟少少去都已经要排队 好在空间都算大 位置又多👍🏻香茅鸡翼🍗鸡翼腌得好够味 未食已经闻到好香既香茅味 咬开仲有好多汁 好juicy🤤烤猪肉软包🥙餐厅会将软包对半切开 睇到佢既横切面 咁足料 咁大份 吓亲我地😳😳 软包烘到外脆内软 猪肉份量好足 味道都好香口 配搭爽脆青瓜及生菜 好满足☺️☺️米纸虾卷(加自家酱)🍤一打开外围既荷叶包装 劲惊喜 超丰富既米纸卷!卷皮属于透薄既饼皮 包住米粉 猪肉 大虾 青瓜丝同埋萝卜丝 口感好丰富👍🏻 净食唔点酱 味道就清淡啲 如果想惹味啲 可以点自家酱 劲好食!😋鸡丝加猪肉丸汤河🍲鸡丝都几多 而且肉质偏嫩 另外加多左三粒爆汁猪肉丸 仲大大粒 劲好食啊🤤烤猪肉汤河🍲汤河同烤猪肉会分开上 令猪肉唔会比汤浸烂口感 劲贴心🥰 而且肉质都扎实 配埋汤河 好好味😝芒果沙冰🥭🍧 芒果味都好重 甜度中等 好饮👍🏻凤梨沙冰🍍🍧 凤梨偏酸 但配埋主食 酸酸甜甜既野饮好解腻!😋芒果糕 榴连糕 红豆糕嗌左三款糕点 每款都好滑 奶味重 而且椰汁味都好浓郁👍🏻芒

香茅鸡翼🍗

芒果沙冰🥭🍧 芒果味都好重 甜度中等 好饮👍🏻

芒果糕 榴连糕 红豆糕
嗌左三款糕点 每款都好滑 奶味重 而且椰汁味都好浓郁👍🏻

芒果糯米糍🥭
糯米皮都算薄身 成旧都有好多椰丝系出面包住 仲有劲甜既芒果 劲好食 仲好食过出面卖既糯米糍!😍😍😍但呢款甜品每日都限量出既 想食要早啲去!💨